Deutsch slovenščina Magyar Tschechisch English Dutch Slowakisch Italiano
Home
 
Kategorie: Genussradweg

Cesta za fazul'ami

Výlet cez východné Štajersko.

 

Okružná trasa vo východnom Štajersku ponúka rozmanitosť vo forme úsekov, ktoré vedú cez najväčšiu oblasť pestovania jabĺk v Európe, cez východoštajerskú vinársku cestu Römerweinstraße a cez mesto Gleisdorf. Na niektorých miestach nás očakávajú príjemné možnosti osvieženia: na jednej strane roklina Feistritzklamm, ktorá je zrejme najkrajším úsekom cyklotrás v Štajersku a na strane druhej jazero Stubenbergsee so svojim veľkým rekreačným zariadením.

 

V strediskovej obci St. Ruprecht an der Raab a v jej okolí - v srdci údolia Raabtal vo východnom Štajersku a neďaleko mesta Graz - sa nachádza množstvo cyklotrás, ktoré nás sprevádzajú záhradou Rakúska, ako sa zvykne milo nazývať východné Štajersko.

 

V okolí cyklotrasy Raabtalradweg, ktorá vedie z oblasti horských pastvín Almenland do oblasti termálnych prameňov Thermenland na juhovýchode Štajerska, sa etablovalo mnoho cyklotrás, ktoré predstavujú ideálny doplnok pre aktívnu odpočinkovú dovolenku vo východnom Štajersku. Pozdĺž trasy láka množstvo šenkov a dvorov s ponukou jablčných produktov k stráveniu príjemnej prestávky.

 

Viac informácií

 

Ďalšie turistické informácie, tlačená verzia, export GPS